درباره این کارگاه
اسطورهها به شکلهایی متنوع اما اساساً مشابه و از زمانهای بسیار دور در همهی جوامع انسانی تولید شدهاند و تا قرنها منحصراً با سنتی عمدتاً شفاهی از نسلی به نسل بعدی انتقال مییافتند، چندان که میتوان گفت اسطوره از جمله بنیانیترین اجزاءِ فرهنگ بشری است و بدون شناخت نظام اسطورهها و تفکر اسطورهای، فهم درستی از انسان، جامعهی انسانی و ادبیات و هنر نخواهیم داشت. مطالعات اسطورهشناختی همواره ذیل یا در کنار حوزهای دیگر مطرح شدهاند و نقد ادبی از جمله حوزههایی است که اسطورهشناسی در آن جنبهای کاربردی پیدا میکند.
هدف از این کارگاه که در ۱۰ جلسه تشکیل خواهد شد، آشنایی با آراء و اندیشههای برخی از عمدهترین نظریهپردازان اسطورهشناسی است: جیمز فریزر، نورتروپ فرای، لوی ـ استراوس و کارل گوستاو یونگ. این دورهی آموزشی به دو قسمت تقسیم میشود. در بخش نخست، نظریههای اصلی این اندیشمندان با تأکید بر رویکرد کهنالگویی در مکتب روانشناسی معرفی خواهد شد. در بخش دوم، مفاهیم و همچنین روششناسیِ یونگ در نقد عملی برخی متون هنری و ادبی به کار برده خواهند شد تا الگویی از این نوع نقد به دست داده شود.
این کارگاه بر اساس کتاب نظریه و نقد ادبی: درسنامهای میانرشتهای» برگزار خواهد شد. اعضای کارگاه میبایست هر هفته بخشی از مطالب کتاب را بخوانند تا در کارگاه مطالبی افزون بر آنچه در کتاب آمده است مطرح و به طور جمعی بحث شود. شرکت در این کارگاه مستم آشنایی با نظریهی روانکاوی فرویدی است. از همهی اعضای کارگاه انتظار میرود که در بحثهای جمعی، بویژه در نقد عملی متون، مشارکت کنند. برای جلسهی اول از اعضای کارگاه درخواست میشود که صفحات ۲۹۹ الی ۳۰۵ از کتاب را پیشاپیش بخوانند تا بتوانیم منتخبی از مطالب صفحات یادشده را با هم بحث کنیم.
علاقهمندان میتوانند با کلیک بر ایــنجــا برای ثبتنام اقدام کنند.
اطلاعیهی دو کارگاه «ایماژیسم در شعر معاصر ایران» و «داستان کوتاه پسامدرن»
کارگاه ,نقد ,کتاب ,آشنایی ,ادبی ,اعضای ,اعضای کارگاه ,آشنایی با ,این کارگاه ,کتاب را ,بخوانند تا
درباره این سایت