اطلاعیهی برگزاری
کارگاه داستاننویسی (۱)»
شرح دوره
هدف از برگزاری این کارگاه که طی ۱۰ جلسه برگزار خواهد شد، افزایش مهارتهای خلاقانهی نویسندگان نوقلم است که قصد دارند داستاننویسی را بهطور جدی و حرفهای دنبال کنند. رویکرد این کارگاه به داستاننویسی مبتنی بر نظریههایی ادبی و شناخت سبکهای داستاننویسی در ادبیات ایران و جهان خواهد بود. شرکتکنندگان در این دوره، میبایست از شناخت مقدماتی دربارهی عناصر داستان برخوردار باشند (زاویهی دید، شخصیت، پیرنگ، کشمکش، …). در هر یک از جلسات، نخست بحثی نظری دربارهی شیوههای داستاننویسی انجام خواهد شد و سپس داستانی که یکی از شرکتکنندگان کارگاه نوشته است در جمع خوانده و بررسی میشود. در بحث راجع به داستانها، شیوهی بهکارگیری خلاقانه و هدفمندِ عناصر داستان برای القای درونمایهی مورد نظر نویسنده بحث خواهد شد. این کارگاه پیشنیاز شرکت در کارگاه داستاننویسی (۲)» است که متعاقباً با برگزیدهای از شرکتکنندگانِ کارگاه مقدماتی برگزار خواهد شد.
علاقهمندان میتوانند برای ثبت نام به سایت مؤسسهی دهخدا»
(وابسته به دانشگاه تهران) مراجعه کنند.
https://icps.ut.ac.ir/training-f.html
اطلاعیهی برگزاری کارگاه
شالودههای نقد ادبی»
شرح دوره
هدف از این کارگاه که در ۱۰ جلسه برگزار خواهد شد، آشنایی علاقهمندان نقد ادبی با مبانی نظری نقد است. این کارگاه برای کسانی در نظر گرفته شده است که در رشتهی تحصیلی خود درسی دربارهی نظریه و نقد ادبی نگذراندهاند و هیچ دانشی دربارهی نقد ندارند اما مایلاند با روشهای تحلیل کیفی آشنا شوند. در این دورهی آموزشی، ابتدا تعریفهای نادرست اما متداول از نقد ادبی معرفی میشوند و ضمن بررسی نمونههایی از شبهنقد، اشکالات مقالاتی که بر اساس این تعریفهای نادرست نوشته شدهاند مشخص میگردد. در مرحلهی بعد تعریفهای علمی از چیستیِ نقد و شیوهها و رویکردهای آن ارائه میشود. در این مرحله همچنین نمونههای از شعر و داستان کوتاه در کارگاه به صورت عملی نقد میشوند. جلسات اولیهی این کارگاه به بنیانهای نظری نقد ادبی در آراء و اندیشههای فلاسفهی یونان باستان مانند افلاطون، ارسطو، هوراس، لونگینوس و دیگران اختصاص دارد و سپس تحولات بعدی نقد تا پیدایش مطالعات فرهنگی» در نیمهی دوم قرن بیستم پیگیری میشود. شالودههای نقد ادبی در این کارگاه با اشاره به متون ادبی ایرانی (شعر و داستان کوتاه) تدریس میشود و در بخش مطالعات فرهنگی چند آگهی تجاری از منظر نقد فرهنگی بررسی خواهند شد.
برنامهی این کارگاه با هدف تربیت منتقدان ادبی برای کار در مطبوعات و مراکز پژوهشیِ مرتبط با مطالعات ادبی تنظیم شده است. با این حال، علاقهمندان به ادبیات که میخواهند از متون ادبی التذاذی زیباییشناختی ببرند و ادراک خود از نحوهی معناآفرینیِ این متون را افزایش دهند، یا کسانی که مایلاند با روشهای تحلیل کیفی آشنا شوند نیز میتوانند در این کارگاه شرکت کنند و از مطالب آن برای فهم بهتر ادبیات و جهان پیرامونشان استفاده کنند.
علاقهمندان میتوانند برای ثبت نام به سایت مؤسسهی دهخدا»
(وابسته به دانشگاه تهران) مراجعه کنند.
https://icps.ut.ac.ir/training-f.html
اطلاعیهی دو کارگاه «ایماژیسم در شعر معاصر ایران» و «داستان کوتاه پسامدرن»
نقد ,کارگاه ,ادبی ,داستاننویسی ,میشود ,دربارهی ,این کارگاه ,نقد ادبی ,در این ,است که ,برگزار خواهد ,دانشگاه تهران مراجعه ,مؤسسهی دهخدا» وابسته ,سایت مؤسسهی دهخدا» ,جلسه برگزار خواهد
درباره این سایت